Συνέντευξη με την Albumake

Συνέντευξη με την Albumake
Η Albumake λέει… αντίο στο hardcover album

Στηριζόμενοι στην εφευρετικότητα, την δημιουργικότητα και την καινοτομία, η Albumake εξελίσσει καθημερινά ένα πρωτόγνωρο επίπεδο δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων σε ότι αφορά την τέχνη των ψηφιακών άλμπουμ. Στο επίκεντρο, βέβαια, της παρουσίας της βρίσκεται ο πελάτης-επαγγελματίας, που ζητά και απολαμβάνει κορυφαίου επιπέδου εξυπηρέτηση, προϊόντα και υπηρεσίες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος Δασκαλάκης, Γενικός Διευθυντής της Albumake.

Κύριε Δασκαλάκη, ο βασικός τομέας δραστηριοποίησης της Albumake είναι η εκτύπωση, η βιβλιοδεσία και το εξώφυλλο. Τι θα περιλαμβάνει -σε επίπεδο προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών- η εκθεσιακή σας παρουσία στην IMAGE+TECH expo 2017;

Ανέκαθεν, η εφευρετικότητα και η δημιουργία αποτελούσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της συνολικότερης παρουσίας της Albumake σε κλαδικές εκθέσεις. Έτσι, λοιπόν, στα πλαίσια της IMAGE+TECH EXPO 2017 εκτός από τις διαχρονικές όσο και αναβαθμισμένες επιλογές, και φέτος πρωτοπορούμε με την δημιουργία των DemoBases7. Μάλιστα, ήδη από τον 1ο μήνα διάθεσής τους, αποδεικνύουν στην πράξη πόσο σημαντική είναι η ποιοτική παρουσίαση. Την ίδια στιγμή, θα υπάρχει και μια νέα υπηρεσία-έκπληξη, που θα ανακοινωθεί στην έκθεση.

Ποιες είναι οι κύριες τάσεις που επικρατούν στους βασικούς τομείς δραστηριοποίησής της Albumake;

Με βεβαιότητα, πλέον, μπορώ να πω ότι έφτασε η ώρα που ο φωτογράφος ξεφεύγει από το “καθιερωμένο” Hardcover. Σήμερα, ένα πολύ μικρό ποσοστό παραμένει… εγκλωβισμένο σε αυτή την επιλογή, ωστόσο όλα δείχνουν πως η κατάργησή του καθώς η ευρύτερη αποδοχή των υπολοίπων επιλογών μοιάζει επιβεβλημένη. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα ευρύτερα σχέδιά της Albumake.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά στους κύριους τομείς δραστηριοποίησής σας;

Θεωρώ πως όπως συμβαίνει και στο σύνολο των επιχειρήσεων, δεν θα μπορούσαμε να αποτελούμε την εξαίρεση. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι της Albumake έχουν την ικανότητα και την κατάρτιση να βοηθούν τους πελάτες μας, βοηθώντας μας να βελτιώνουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας. Στην Albumake πιστεύουμε πως η συνολικότερη ικανοποίηση των πελατών αποτελεί το μυστικό που μετατρέπει σε ασήμαντα όλα τα προβλήματα!

Πως διαμορφώνεται το εγχώριο τοπίο της επαγγελματικής αλλά και ερασιτεχνικής φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης; Οι ενδιαφερόμενοι δείχνουν ενδιαφέρον για τις νέες τεχνικές και τα ανάλογα προϊόντα / λύσεις, αναζητούν το καινούριο και δείχνουν δεκτικοί στην αποδοχή και υιοθέτησή του;

Το γεγονός ότι η Albumake για 3η φορά μέσα σε 5 χρόνια δημιούργησε νέες εγκαταστάσεις κατασκευής συνολικού εμβαδού της τάξεως των 1000 τ.μ., αποκλειστικά για album, θεωρώ πως δίνει την πλέον πειστική απάντηση, αποτελώντας απτή ένδειξη για το που βαδίζει η αγορά. Βέβαια, αυτό έγινε πραγματικότητα αφενός μεν χάρη στο γεγονός ότι στην Albumake ανακαλύψαμε εγκαίρως το κενό στην αγορά και αφετέρου δε καταφέραμε να το καλύψουμε χάρη στην συνολική προσπάθεια των ανθρώπων που αποτελούν την εταιρεία. Όσο για τους πελάτες, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση και έχουν το προνόμιο να “καρπώνονται” το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας.

Τι ρόλο θεωρείτε πως παίζει η εκπαίδευση, τα σεμινάρια και τα workshops για τους επαγγελματίες της φωτογραφίας, του βίντεο και της εικόνας εν γενεί;

Αναμφίβολα, η εκπαίδευση μόνο θετικά στοιχεία έχει να προσφέρει. Το κύριο πρόβλημα που κάνει την εμφάνισή του διαχρονικά είναι ότι πολλοί επαγγελματίες υποτιμούν τις πληροφορίες που τους δίδονται. Εξάλλου, μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως παγκόσμιες μελέτες αποδεικνύουν πως η απορρόφηση της γνώσης που παρέχεται, κινείται σε ποσοστά που βρίσκονται κάτω του του 10%! Από την πλευρά μας, η Albumake για πρώτη φορά, στις νέες εγκαταστάσεις μας, παρέχουμε εντελώς δωρεάν ένα σεμινάριο που σχετίζεται με τις πωλήσεις και τα εργαλεία που έχει σήμερα στη διάθεσή του ο φωτογράφος προκειμένου να “εκτινάξει” τις πωλήσεις του και τα κλεισίματα.

Τι στοχεύει να πετύχει η Albumake μέσω της εκθεσιακής της παρουσίας στην IMAGE+TECH expo 2017;

Κοιτάξτε, εκτός από την δυνατότητα στοχευμένης προβολής και παρουσίασης της συνολικής γκάμας των προϊόντων μας σε ένα ευρύ κοινό, απώτερος σκοπός μας είναι οι φωτογράφοι να έρθουν σε επαφή με ολόκληρο το δημιουργικό τμήμα της Albumake, προκειμένου να δώσουμε απάντηση σε κάθε απορία και ερώτημα. Από την πλευρά μας, θα βρισκόμαστε εκεί, έτοιμοι να συναντήσουμε τους επαγγελματίες και να διευρύνουμε τις σχέσεις μας.

Σημειώνεται πως η Albumake θα βρίσκεται στο περίπτερο 209 - 211 στο επίπεδο B.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο website www.albumake.com και στο Facebook.

ALBUMAKE HAND MADE ALBUMS ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ - ΕΥΑ ΚΟΝΝΑ

Λεωφόρος Λαυρίου 20 χλμ, 190 04 Κορωπί

210 6029836

info@albumake.com

www.albumake.com

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας


Ε. Χαραλάμπους – Γ. Χρυσοσπάθης & Σια Ο.Ε.

Διοργάνωση Εκθέσεων, Συνεδρίων & Events - Υπηρεσίες Επικοινωνίας

Αθηνάς 34, 131 22 Ίλιον

www.be-best.gr

(+30)2169390312
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.